Navn  *
E-mail  *
Telefon nr.  *
Eventuel kommentar
Hårtab - læs mere om hårtab og behandlingsmetoder

Viden om hårtab

Hårtab rammer både mænd og kvinder. Her på siden har vi samlet informationer om årsager til hårtab samt vores behandlingsmetoder til hårtab og tyndt hår. Finder du ikke svar på dine spørgsmål om netop dit hårtab, så ring til klinikken på 33 11 36 10.

Gennemtestet metode Pålidelige resultater Grundig forundersøgelse

Hårtab

Der findes en række årsager til hårtab, begyndende tyndt hår og skaldethed. Noget hårtab er kortvarigt, mens andet hårtab er permanent. Den mest almindelige årsag til hårtag er Androgen alopecia, såkaldt mandligt hårtab. På trods af navnet rammer det både mænd og kvinder.

Hårtab kvinder

Hårtab hos kvinder kan både skyldes arveligt betinget hårtab eller fysiologisk betinget hårtab. Det er oftest kvinder i overgangsalderen der lider af arveligt hårtab, mens relativt unge kvinder i 30'erne lider af hårtab grundet stress, hovedbundslidelser eller stylingprodukter.

Hårtab mænd

Hårtab hos mænd skyles oftest arvelige forhold og kaldes mandlig arveligt hårtab (androgen alopeci). Arveligt betinget hårtab kan begynde allerede i starten af 20'erne og denne form for hårtab er karakteriseret ved høje tindinger og udvikling af måne i baghovedet.

Hår­klinikken blev omtalt positivt, så jeg besluttede mig for at give det et forsøg. Og hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det.
Der er nu pludseligt fuldt af liv, mit hår bliver tættere og tættere og jeg føler at min tidligere tydlige måne bliver sværere at se dag for dag.

Få hjælp til dit hårtab

I langt de fleste tilfælde, er der heldigvis hjælp at hente, hvis du oplever hårtab. Hvad enten håret er forsvundet over en kort periode eller du altid har haft livløst og tyndt hår, kan mindre livsstilsændringer samt et par geniale naturpræparater gøre underværker. På Hårklinikken er ca. 20% af alle vores klienter unge studerende. ”Unge mennesker har et langt mere stresset liv end tidligere og det kan resultere i et hårtab. Oplever man et markant hårtab over en kort periode, kan det føles meget traumatisk. Men i stedet for at handle rationelt, vil de fleste forsøge at få volumen tilbage ved at style håret på uhensigtsmæssige måder, som yderligere kan være medvirkende til at øge hårtabet,” forklarer ernæringsekspert Lars Skjøth, der er grundlægger af Hårklinikken i København.

Vi kan desværre ikke levere en færdig manual på et sundt og godt hår. Derimod handler vejen til et sundt hår i allerhøjeste grad om, at følge et nøje tilrettelagt behandlings forløb med bl.a. påføring af ekstrakt til hårbunden, hovedbundsmassage samt kost- og livsstilsjusteringer.

Altid grundig og individuel forundersøgelse

Hver behandling for hårtab er skræddersyet til den enkelte person. Vi starter med at kigge på hårets og hovedbundens situation og bedømmer, hvad der så skal ske. I nogle tilfælde spiller kosten en stor rolle, og andre gange er hårtabet stressrelateret, men som regel vil behandlingen inkludere påføring af individuelt tilpasset plantebaseret ekstrakt, som vaskes ud den efterfølgende dag med en speciel shampoo,” fortæller Lars Skjøth.

På Hårklinikken kan man både få hjælp til tyndt og livløst hår samt hårtab. Man kommer ind til en forundersøgelse, og vurderes man egnet, kan man efterfølgende starte i behandling. Det er meget individuelt, hvor længe og intensivt man skal behandle. På et tidspunkt vil der være tale om vedligeholdelse. Det er dog vigtigt, at man ikke falder tilbage i gamle, uhensigtsmæssige mønstre, da dette kan resultere i, at håret igen begynder at tynde ud.

På Hårklinikken i København er der ca. 14.000 mennesker i behandling - alle med hver deres individuelle plan for et sundt og fyldigere hår. I mange tilfælde handler det om at skabe optimale omstændigheder for hår og hovedbundsmiljø, så håret bedre kan gro. Foruden stressfaktoren er der en masse produkter, der kan være medvirkende årsag til hårtabet. Det gælder ikke kun produkter til håret, men f.eks. kan kemiske stoffer i hårfarver, dufte osv. påvirke hormonbalancen i en sådan grad, at man taber håret. Og netop når man tror, man har fundet løsningen på sit hårproblem ved ikke at vaske det i en uge, fortæller Lars Skjøth, at man endelig skal vaske det regelmæssigt. En fedtet hovedbund kan nemlig medføre svamp i hovedbunden, som gør, at hårrødderne ikke kan gro, og derfor vil en stor mængde hår komme til at ligge i dvale.

 

 

Hårtab rammer både mænd og kvinder

Mennesket bliver født med ca. 100.000 hårceller i hårbunden, og der kommer aldrig flere til.

Normalt taber man ca. 60-100 hår hver dag, og det er helt naturligt. Hvert hårstrå har nemlig kun en levetid på 2-6 år, før det dør og falder af. Som regel vokser der nye hårstrå ud fra hårcellerne i hårbunden, og man mærker derfor ikke noget til hårtabet. Men af og til vokser de tabte hår ikke ud igen, som de skal, eller man taber håret af andre grunde. I disse tilfælde er der tale om et egentligt synligt hårtab. 
 
Den mest almindelige årsag til hårtab kaldes almindelig mandlig skaldethed eller almindeligt mandligt hårtab (Androgenetisk alopeci), og kan trods navnet, ramme både mænd og kvinder.